Shockwave therapie

Shockwavetherapie is een veilige methode om klachten aan pezen en spieren te behandelen. Denk aan hielspoor, jumpers knee, tenniselleboog, schouderverkalking of achillespeesklachten. Het inzetten van shockwave is effectief, we zien regelmatig dat de pijnklachten voorgoed verdwijnen.

Voor wie is het?

Shockwave kan na advies van de therapeut worden toegepast worden bij mensen met langdurige pijnklachten in spieren en pezen. Tevens laat de behandeling goede resultaten zien bij mensen die een CVA hebben gehad en pijn en spasticiteit ervaren.

Wat doen wij?

De fysiotherapeut start met een intake en lichamelijk onderzoek, welke soms wordt aangevuld met een echografisch onderzoek. Als blijkt dat de klachten kunnen worden behandeld met shockwave, zullen we deze inzetten. Door middel van gefocusseerde schokgolven wordt de pijnlijke plek behandeld. Doorgaans behandelen we 3 keer om te kijken of het effect heeft, heeft het effect is het afhankelijk van de aard van de klacht, hoelang de behandeling zal duren. Heb je vragen over shockwave of denk je dat jou klacht kan worden behandeld middels deze methode, neem dan contact met ons op.

Bij wie kun je terecht?

Irene de Haan-Kars

Irene de Haan-Kars

In 1997 ben ik, Irene de Haan-Kars, afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Gronin...Lees meer
Richard Schrijver

Richard Schrijver

Na mijn opleiding in 1993 aan de Hogeschool Utrecht te hebben afgerond ben ik als fysiotherapeut tot...Lees meer
Hilbert de Vries

Hilbert de Vries

Mijn naam is Hilbert de Vries. Ik houd mij binnen Fysiotherapiepraktijk Bolsward hoofdzakelijk bezig...Lees meer