Oefenen met gewichten

Medische training is een medisch verantwoorde training die plaats vind in onze eigen oefenzaal. In de oefenzaal werk je door middel van het doen van oefeningen aan het verbeteren van je kracht, balans, of conditie. In eerste instantie zal dit één op één zijn, wanneer je de oefeningen genoeg eigen hebt gemaakt kan de training plaats vinden in een oefengroep. De vooruitgang wordt gemeten middels testen. De fysiotherapeut is altijd aanwezig in de zaal.

Voor wie is het?

Medische training is beschikbaar voor veel verschillende soorten klachten of revalidatie. Zo bieden wij begeleiding voor mensen met klachten aan het hartlongsysteem zoals hartrevalidatie, COPD, astma en CF. Neurologische aandoeningen zoals; MS, Parkinson en dementie. Revalidatie trajecten na een operatie, sportblessures, mensen met overgewicht, verminderde kracht of balans. Ook zien we mensen waarbij de balans tussen belasting en belastbaarheid is verstoord, deze kun je doormiddel van medische training en de juiste adviezen weer in balans krijgen.

Wat doen wij?

Na de intake en een aantal testen, maakt de fysiotherapeut een trainingsprogramma. Dit programma is specifiek gericht op het behandelen van de (lichamelijke) klacht en je trainingsdoel. Een belangrijk kenmerk van medische trainingstherapie is dat je eigen inzet voor een groot deel het succes van de behandeling bepaalt. Bij deze behandelvorm heb je veel controle over je eigen behandeling.

Oefenruimte

Bij wie kun je terecht?

Michelle Bruinsma

Michelle Bruinsma

Hoi, Mijn naam is Michelle Bruinsma. Sinds 2018 ben ik aan het werk bij fysiotherapie Bolsward. Een ...Lees meer
Rémon van Lunzen

Rémon van Lunzen

Mijn naam is Rémon van Lunzen. Sinds 3 mei 2019 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Maatschap vo...Lees meer
Esther van der Pol

Esther van der Pol

Mijn naam is Esther van der Pol. In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogescho...Lees meer
Richard Schrijver

Richard Schrijver

Na mijn opleiding in 1993 aan de Hogeschool Utrecht te hebben afgerond ben ik als fysiotherapeut tot...Lees meer
Hilbert de Vries

Hilbert de Vries

Mijn naam is Hilbert de Vries. Ik houd mij binnen Fysiotherapiepraktijk Bolsward hoofdzakelijk bezig...Lees meer