Voorbeeld bekken vrouw

Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De bekkenfysiotherapeut behandelt zowel vrouwen als mannen, maar ook kinderen met problemen in de lage rug, de buik, het bekken en de bekkenbodem.

Voor wie is het?

De bekkentherapeut is er voor mensen die klachten ervaren in de bekkenregio, zoals ongewild urine of ontlasting verliezen, de aandrang van ontlasting of plassen niet kunnen onderdrukken of moeizaam kunnen plassen of ontlasten. Pijn in de onderbuik, onderrug, rond de anus of geslachtsdelen zijn tevens klachten waarmee je terecht kunt bij onze bekkenfysiotherapeut. Klachten rondom seksualiteit zoals pijn bij het vrijen of een erectiestoornis, bekkenpijn tijdens en na een zwangerschap, verzakkingen van baarmoeder, darmen en blaas liggen ook binnen het specialisme.

Wat doen wij?

De bekkenfysiotherapeut kan je helpen de bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te leren gebruiken en voelen. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, training, maar ook uit adviezen en aanleren van een goede manier om te plassen en/of te ontlasten. In een eerste gesprek zullen alle problemen die met het functioneren van de bekkenbodem te maken hebben uitgevraagd worden. Daarna vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, waarbij de werking van de bekkenbodem wordt beoordeeld.

Behandelkamer

Bij wie kun je terecht?

Marleen Veenstra

Marleen Veenstra

Mijn naam is Marleen Veenstra en in 1999 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hanz...Lees meer