Vergoeding en verzekeringen voor de fysiotherapie

Je hebt recht op een vergoeding voor fysiotherapie als je naast de basiszorgverzekering een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Hierop zijn twee uitzonderingen;

  1. Kinderen jongen dan 18 jaar hebben steeds recht op een aantal behandelingen uit de basisverzekering.
  2. Patiënten met een chronische indicatie kunnen vanaf de 21ste behandeling aanspraak maken op de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen is een aanvullende verzekering vereist. Vanaf de 21ste behandeling wordt aanspraak gemaakt op het verplicht eigen risico. Een chronische indicatie staat beschreven op de chronische lijst Borst.

De verschillende ziektekostenverzekeraars hebben allemaal een aantal aanvullende verzekeringen waarin de behandelingen fysiotherapie geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

Je kunt dit checken in je polis, of contact opnemen met de zorgverzekeraar. Bij aanmelding in onze praktijk kunnen we samen kijken hoeveel fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed. We kunnen niet zien of je elders fysiotherapeutische zorg hebt gebruikt en zijn daarvoor niet verantwoordelijk.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Als je besluit om naar de fysiotherapeut te gaan, heb je tegenwoordig geen verwijsbrief meer nodig van de een arts, dit heet directe toegankelijkheid fysiotherapie. Onze fysiotherapeut zal eerst kort de klachten doornemen, oftewel een screening uitvoeren. Daarbij stellen we vast of je bij ons aan het juiste adres bent met je klachten. Als we tijdens de screening zaken opmerken die niet door ons kunnen worden behandeld of waarvoor een visie van een arts nodig is, bespreken we dit en kan er geadviseerd worden om langs de huisarts te geen. Om deze screening te kunnen doen, zijn onze fysiotherapeuten extra geschoold en kunnen direct vaststellen of een fysiotherapeutische behandeling geïndiceerd is. Wij blijven in contact met je huisarts, zodat deze op de hoogte blijft van je gezondheidssituatie.