Marleen Veenstra

Mijn naam is Marleen Veenstra en in 1999 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Al vrij snel daarna ben ik gestart met de opleiding Psychosomatiek om meer kennis te krijgen over hoe ons lichaam en ons brein samenwerken, hoe ze effect op elkaar hebben. Ze kunnen niet zonder elkaar. Zonder ons brein zouden we bijvoorbeeld geen pijn voelen.

Sinds 2010 ben ik me verder gaan specialiseren als bekkenfysiotherapeut. Ik heb hiervoor gekozen omdat klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied veel invloed hebben op iemands sociaal functioneren. Het verliezen van bijvoorbeeld urine of ontlasting kan veel beperkingen en onzekerheid geven. Hier niks aan doen, lost het probleem niet op. Klachten nemen juist vaak toe als er geen aandacht aan wordt besteed. Ook seksuologische klachten nemen een belangrijke plaats in binnen de bekkenfysiotherapie. Hier heb ik mij verder in gespecialiseerd zodat de ik de aantekening Seksuologie NVVS heb en aangesloten ben bij het Seksuologie Platform Friesland. Daarnaast heb ik me sinds 2023 verder verdiept in de diastase problematiek zodat ik deze met goede kennis kan benaderen en behandelen.

Mensen meer inzicht in hun klachten geven, gerichte adviezen kunnen geven en mensen oefeningen aanleren waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen zodat ze hun klachten kunnen verminderen, is een ontzettend mooi facet van mijn beroep. We willen ons allemaal graag prettig voelen; als mijn kennis daaraan kan bijdragen, dan doe ik dat graag.

BIG-registratienummer:

49050237304