Voelt u zich kortademig wanneer u de trap oploopt of klusjes doet in huis! U heeft dan misschien de neiging om lichamelijke inspanning te vermijden om kortademigheid te voorkomen. Echter, het omgekeerde is waar! Als u minder beweegt, zult u juist eerder klachten krijgen en zullen uw mogelijkheden sneller afnemen.

Doelstelling

Het doel van dit programma is dat u meer plezier krijgt in bewegen en minder snel last hebt van kortademigheid. U zult zien dat je ook na het programma meer blijft bewegen en uw klachten onder controle kunt houden.

Plan van aanpak

Na een intake wordt er een persoonlijk trainingsplan opgesteld. U traint samen met andere deelnemers met COPD uw uithoudingsvermogen en spierkracht. U ontvangtrelevante informatie om optimaal met uw klachten om te kunnen gaan. Er worden zowel voor als na het programma specifieke metingen uitgevoerd. Op deze manier voelt u niet alleen dat er verbeteringen zijn, maar ziet u ze ook.

Tijd en tarief

Samen met u stellen wij een behandelschema op. Met zorgverzekeraars hebben we speciale afspraken gemaakt over een volledige of gedeeltelijke vergoeding. Voor meer informatie hierover en over andere aspecten van dit programma kunt u bij ons terecht of bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op: 0515 – 574134

Volg de Fysiopraktijk    

Copyright Fysiotherapie Bolsward 2021