Zwangere vrouw doet aan yoga

Van harte gefeliciteerd! Je bent zwanger of net moeder geworden. Wat goed dat je op een verantwoorde manier aan de slag wilt met je gezondheid in deze bijzondere periode van je leven. Onze enthousiaste Floor®-Fysio Michelle, helpt je daar heel graag bij.

Lees hieronder wat zij voor je kan betekenen.

Voor wie?

Floor® Zwangerschapstraining

Je bent van harte welkom vanaf je eerste bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog en wanneer je een termijnecho (rond 3 maanden zwangerschap) hebt gehad. Instappen in de Floor® Zwangerschapstraining kan daarna op elk moment en doortrainen tijdens je zwangerschap kan tot zolang jij het prettig vindt.

De lessen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie, maar altijd afgestemd op jouw niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint. We trainen in doorlopende groepen. Naast andere zwangere deelneemsters train je ook samen met vrouwen die kortgeleden bevallen zijn.

Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@fysiotherapiebolsward.nl.

Floor® Hersteltraining

Wil je na de bevalling ook weer verantwoord werken aan een goed herstel? Je bent vanaf 4 weken na de bevalling (of vanaf 6 weken na een keizersnee) welkom bij de Floor® Hersteltraining.

Heb je bekkenklachten of andere pijnklachten en twijfel je of je kan komen trainen? Neem contact op met Michelle. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Binnen de praktijk hebben we 2 geregistreerde bekkenfysiotherapeuten die nauw samenwerken om zo de beste zorg te kunnen leveren.

Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@fysiotherapiebolsward.nl.

Floor® Bevallingsvoorbereiding

Tijdens de trainingen komt er zijdelings al veel ter sprake over de bevalling en de kraamtijd, maar circa 6x per jaar bieden we je ook de mogelijkheid om daarnaast een extra avond Floor® Bevallingsvoorbereiding te volgen.

Hoe verloopt een bevalling? Welke handvatten qua ademhaling, houding/beweging en mindset zijn er om het jezelf makkelijker te maken? En nog allerlei dingen waarvan je nog niet wist dat je ze wilde weten. No nonsense, eerlijk en zinvol. #bereidjevooropallesenverwachtniets

Een groep bestaat uit maximaal 4 stellen en kost 70 euro

De mooiste periode om deel te nemen is tussen de 28-34 weken zwangerschap. Volg je niet de fysieke trainingen bij Floor®Fysio Michelle? Geen probleem. De Floor® Bevallingsvoorbereiding kan ook apart afgenomen worden. Veelal is vergoeding van de cursus mogelijk vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@fysiotherapiebolsward.nl.

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven op dinsdagochtend (outdoor) van 09:30-10:30 en donderdagavond (indoor) van 18:30-19:30 uur.

We gebruiken een strippenkaartsysteem, waarbij je zelf vooraf beslist hoeveel lessen je af wilt nemen (1 strip per training). Je hebt keuze uit de volgende strippenkaarten:

  • 5 strippen voor €75,-
  • 10 strippen voor €125,-
  • 20 strippen voor €230,-

Vergoeding zorgverzekeraar?

De factuur van de Floor® Zwangerschapstraining kun je indienen bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van je aanvullende verzekering krijg je dan een bedrag vergoed. Dat valt onder het onderdeel ‘zwangerschapsbegeleiding’.  Dit geldt niet voor alle zorgverzekeringen, dus oriënteer je vooraf op jouw situatie en informeer bij je zorgverzekeraar.

Voor de Floor® Zwangerschapstraining en Floor® Bevallingsvoorbereiding  zijn de Algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing.

Meer informatie

Kijk eens op www.ditisfloor.nl voor meer informatie, of voor de tips van Floor.

Bij wie kun je terecht?

Michelle Bruinsma

Michelle Bruinsma

Hoi, Mijn naam is Michelle Bruinsma. Sinds 2018 ben ik aan het werk bij fysiotherapie Bolsward. Een ...Lees meer