Uit onderzoek is gebleken dat voldoende beweging bij diabetes (suikerziekte) je een betere controle geeft over je bloedsuiker en daarmee leidt tot minder diabetesklachten en eventueel een lager medicijngebruik. Belangrijke redenen om een speciaal programma te ontwikkelen voor mensen met diabetes.

Doelstelling

Met behulp van dit programma kunt u uw algehele conditie verbeteren en zult u minder klachten hebben als gevolg van uw diabetes. U zult zien dat je ook na het programma meer blijft bewegen en uw klachten onder controle kunt houden. Kortom, het programma leidt tot plezier in bewegen en mogelijk een paar kilootjes minder gewicht.

Plan van aanpak

Na een intake start u met een persoonlijk trainingsprogramma. U traint hierin uw uithoudingsvermogen en spierkracht. Tevens ontvangt u relevante informatie zodat u optimaal met je klachten kunt omgaan. Er worden zowel voor als na het programma specifieke metingen uitgevoerd. Op deze manier voelt u niet alleen dat er verbeteringen zijn, maar ziet u ze ook.

Tijd en tarief

Wij stellen met u samen een behandelschema op. Met zorgverzekeraars hebben we speciale afspraken gemaakt over een volledige of gedeeltelijke vergoeding. Voor meer informatie hierover en over andere aspecten van dit programma kunt u bij ons terecht of bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op: 0515 – 574134

Volg de Fysiopraktijk    

Copyright Fysiotherapie Bolsward 2021