Jaarlijks gaan 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Omdat zij problemen hebben met bewegen. Het merendeel van de patiënten wordt door de huisarts naar de fysiotherapeut verwezen.

De meest voorkomende problemen hebben betrekking op de wervelkolom. Lage rugpijn zonder uitstraling is de meest voorkomende verwijsdiagnose.

Bewegingsproblemen

De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij alle soorten bewegingsproblemen. Bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek, bekken, rug en kaak.

Uiteraard kunnen problemen met het bewegen ook te maken hebben met uw spieren. Ook hiervoor bent u bij een fysiotherapeut aan het juiste adres.

Tot slot kunnen problemen bij beweging ook veroorzaakt worden door iets anders dan spieren of gewrichten. Het is niet eenvoudig om hier een opsomming van te maken dus is het goed om te onthouden dat de fysiotherapeut de specialist is in beweging en dat u met ál uw bewegingsproblemen bij de fysiotherapeut terecht kunt.

Hier vindt u informatie en tips over veel voorkomende klachten en over specifieke aandoeningen, zoals artrose, osteoporose en Parkinson.

Volg de Fysiopraktijk    

Copyright Fysiotherapie Bolsward 2021